Nu besteld, dinsdag in huis. Geen verzendkosten boven € 49,- *
 

Ka Koncept 2016

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 623,00

€ 440,00

Snel overzicht

We zouden heel makkelijk door en door kunnen gaan over alle records die dit zeil al op zoveel verschillende momenten heeft gebroken, maar liever houden we het simpel en gaan we dieper in op de specifieke kenmerken en deugden van dit zeil. De Koncept combineert de ongelofelijke snelheid en acceleratie van een volbloed race zeil met de gebruikersvriendelijkheid van een Freeride zeil. Alles draait om de juiste mix! Dankzij de ergonomie en het lichtgewicht karakter van de Koncept, voel je dit zeil nauwelijks in je handen als je kei- en keihard over de lokale speed strip raast en nieuwe persoonlijke snelheidsrecords neerzet.

De 2016 Koncept beschikt over de stabiliteit die je zeker ook zou mogen verwachten van een super high performance race zeil, maar het is geen monster dat je bijna niet meer vast kunt houden. Dit resultaat hebben we bereikt door middel van een combinatie van een redelijk hoge zeil spanning, 3 cams en 7 carbon/composiet latten en een redelijk wijde luff sleeve uitgevoerd in een extreem lichtgewicht hightech 2mm dik tri-axiaal X-ply.

Opvallend in het 2016 design van de Koncept is de toevoeging van extra hightech 2 mm dik tri-axiaal laminaat aan de leech bovenaan, wat het swing weight verder verlaagt en de ergonomie en het lichtgewicht karakter van dit zeil ten goede komt. We hebben verder extra luff en seam shaping toegevoegd onderaan in het zeil voor een meer locked-in gevoel en meer balans.

De zeilmaten 4.2 tot en met 6.2 zijn geoptimaliseerd voor het speed surfen met meer shape in de onderzijde van het zeil, terwijl de Koncept in de maten 6.6 tot 9.5 meer op slalom georiënteerd is en ook zijn deze zeilmaten sneller cross wind. Al onze Koncept zeilen zijn te varen op zowel RDM als SDM masten; standaard worden de zeilen 5.4 en groter geleverd met SDM cambers en de maten 4.2 t/m 5.0 met RDM cambers. Een RDM conversie cam set is los verkrijgbaar.

Meer afbeeldingen

* Verplichte velden

€ 623,00

€ 440,00

Productbeschrijving

Koncept windsurf zeil


Koncept specs