Let OP!! Opheffingsuitverkoop. Tijdens de opheffingsuitverkoop kunt u producten niet retour sturen en of ruilen.
 

Geschiedenis van Imhoff Zeilkleding

Introductie

'Het moet beter en logischer', dat is de filosofie van de bedenker en oprichter Fred Imhoff. Deze mentaliteit vormt de basis van het succes van Imhoff en hiermee worden al meer dan veertig jaar professionele collecties geproduceerd. Kortom; het gedachtengoed van Fred Imhoff is de oorsprong van een ijzersterk merk in de zeilsport. Alle reden om trots te zijn op de oorsprong van het technische zeilkleding merk: 'Imhoff'

 

De oorsprong

Fred Imhoff, geboren in 1942 te Scheveningen, heeft een eigenzinnige kijk op zeilen. Jarenlange trainingen en ontelbare ervaringen hebben geleid tot maar liefst 1000 eerste plaatsen en meer dan 100 nationale en internationale titels in onder andere Solo, Flying Dutchman en Draken Klasse.
Van 1969 tot heden blijft Fred Imhoff een geducht tegenstander in diverse klasses. Van open boot tot  kajuitjacht en in alles past Fred zijn filosofie met succes toe. 'Er zitten zoveel wetmatigheden in het zeilen dat je met logisch nadenken een heel eind komt', aldus Fred Imhoff.
Door het toepassen van logische combinaties, de juiste prioriteiten en bewezen wetmatigheden wordt de betere zeiler de beste. De benadering die later bekend werd als de 'Imhoff school'.
Wie het nu nog op wilt nemen tegen Fred, kan dat ook doen. In de internationale 2.4 klasse past hij tot op heden de jarenlange kennis en ervaring toe die hem zoveel gebracht heeft.

De Gedachte 

Destijds, bij het zoeken naar geschikte kleding om in te zeilen komt Fred tot conclusie dat waar hij naar op zoek is niet gemaakt wordt. Door zijn zeilachtergrond weet Fred als geen ander te specificeren waar goede zeilkleding aan moet voldoen. De volgende stap was logisch; hij is zijn eigen merk gestart: Imhoff

Nu, 40 jaar later, is Imhoff een sterk en zeer gewaardeerd zeilkledingmerk in Nederland en ondertussen ook in meer dan vijftien andere landen. Na al die jaren is Imhoff nog steeds een merk voor en door zeilers en krijgt Imhoff van veel type zeilers constant feedback op alle aspecten die nodig zijn voor een gedegen en betrouwbare collectie.
Voor alle producten die geproduceerd worden geldt nog steeds dat alleen het beste goed genoeg is. Daarom doet Imhoff geen concessies aan kwaliteit, moet alles een functie hebben en logisch in elkaar zitten. Inmiddels is, na 40 jaar ontwikkeling en productie, de collectie flink uitgebreid. Waar het vroeger ooit met een jas en broek is begonnen, bestaat de collectie nu uit een compleet assortiment zeilkleding.
Voor de productie maakt Imhoff nog steeds gebruik van dezelfde frabriek. Dit zorgt ervoor dat, in combinatie met het gebruik van de nieuwste materialen, het hoge kwaliteitsniveau gegarandeerd wordt. Uiteraad is stijl ook belangrijk, maar Imhoff weet als geen dan dat zeilkleding van oorsprong niet voor op de wal ontwikkeld is. Uiteindelijk zal kwaliteit overwinnen.

Imhoff, 100% Nederlands, 100% Nuchter.....

Wij van Perfect Wind zijn erg blij dat we dit merk mogen verkopen, dus heeft u een nieuwe zeilpak nodig kom dan even langs in de winkel of bestel het gemakkelijk in onze webshop.